אנגיוגרפיה-רמת סיכון בבדיקה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

06/03/2008 | 22:04 | מאת: פניני

הופנתי ע"י נוירולוג לאנגיוגרפיה מוח עקב כאבי ראש קשים שבהתחלה אובחנו כמיגרנה ולאחר מכן חל שינוי באופי הכאב, מהירות התפתחותו ומשך הזמן שעבר עד שדעך. אני חוששת מרמת הקרינה שקיימת בבדיקה עצמה: עד כמה זה מסוכן? עלי לציין שבתחילה הרופא טען שאני סובלת ממיגרנה ושאין צורך בבדיקה ורק לאחר שתארתי את אופי הכאב, הוא שינה דעתו והפנה אותי לבדיקה. האם לעשות אותה או עדיף שלא?

לא ברור לי האם נשלחת לבצע אנגיוגרפיה של המוח (צינטור מוחי) או הופנית לביצוע בדיקת CT אנגיו או MRA שהן בדיקות הדמיה עם הזרקת חומר ניגוד המדגימות את כלי הדם התוך גולגולתיים. בדיקת אנגיוגרפיה היא אכן בדיקה פולשנית הכרוכה בסיכונים ומתבצעת בהתויות סלקטיביות בלבד . בדיקות CTA או MRA אינן פולשניות ומתבצעות באופן שגרתי. בדיקת הCT,בניגוד לMRI , מלווה בקרינה. מבלי לבדוק אותך אינני יכול לומר לאילו בדיקות,אם בכלל, קיימת התויה.בסופו של דבר ההחלטה הינה כמובן של הנוירולוג המטפל.

מנהלי פורום שבץ מוח