מה זה M/P TIA

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

25/02/2008 | 19:52 | מאת: עמית

היה לי מקרה של הרדמות של יד שמאל + חצי פנים שמאל וכן טשטוש בראיה למשך מספר דקות. בדיקת ניורולג היתה תקינה לדבריו M/P TIA מה זה אומר? האם עלי לנקות באמצעים כלשהם? מה זה M/P TIA? תודה עמית

מדובר בכל הנראה באבחנה של אירוע מוחי חולף שלא השאיר סימנים נוירולוגיים. יש להתייחס לאבחנה זו ברצינות רבה כמצב חירום רפואי שכן היא מהווה אזהרה בדבר סיכוי גבוה לאירוע מוחי. יש לבצע בהקדם האפשרי בירור כולל בדיקות דם, אקג, דופלר עורקי צואר,אקו לב דרך הושט והדמיה של המוח. יש לשקול בדיקות נוספות לפי ההתויה הקלינית. בנוסף יש להתחיל טיפול מניעתי בנוגדי צימות טסיות (אספירין או פלויקס) או בתרופות אחרות לפי ההתויה.

05/09/2008 | 23:52 | מאת: איתן

אחי יליד שנת 1962, חש היום 5/9/08 בתפילה ברע. יד שמאל נרדמה ולאחר שניות חש גם חולשה ברגל שמאל וסחרחורות. נשכב והובל לביה"ח. נבדק (דם, לחץ דם, א.ק.ג. וסיטי ראש) והכל תקין. נשאר למעקב עד יום א' לבדיקת נוירולוג בשל מה שעבר ועדיין חש חולשה ועקצוצים ביד שמאל. לא מקבל בשלב זה כל טיפול לדילול דם נמסר שיקבל החל ממחר (שבת). השאלה: חשש לאירוע לבבי או מוחי (TIA) ? מה הבדיקות שיש עוד לבצע (דופלר צואר) ?מה הטיפול הדחוף כיום שמומלץ ליתן לו? בתודה מראש, איתן

מנהלי פורום שבץ מוח