נטילת מיקרופירין

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

07/01/2008 | 22:30 | מאת: יהודית

הנני בת 50 ואני רוצה לדעת מה ההמלצה לגבי נטילת מיקרופירין כמניעה.

קיימת התויה חד משמעית לגבי נטילת אספירין כמניעה שניונית לאחר שבץ מוח או אירוע מוחי חולף. לגבי מניעה ראשונית,דהיינו באדם בריא שלא עבר אירוע, ההוכחות הינן פחות חד משמעיות. מאחר ולאספירין עלולות להיות תופעות לואי כגון כיב במערכת העיכול או דימומים, יש לשקול את המתן עם רופא המשפחה בהתחשב בפרופיל הרפואי,גורמי הסיכון הוסקולרים וסיפור משפחתי.

מנהלי פורום שבץ מוח