טיפול בשבץ מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

05/12/2007 | 21:40 | מאת: luni

שלום רב, מהי הדרך לטפל באירוע מוחי באישה קשישה ? האם מקובל לתת נוגדני קרישה ואילו ? האם יש סכנה במקרה כזה אם רמת ההומוגלובין בגוף גבוהה ? האם זה יכול לגרום להיווצרות קרישי דם נוספים ? מה ההסתברות לאירוע מוחי נוסף ובאיזה טווח ? בתודה מראש.

טיפול הבחירה למניעה שניונית של שבץ מוח הינו טיפול נוגד צימות טסיות כגון אספירין או פלויקס. כמובן שיש מקום לדון בכל מקרה לגופו כדי להתאים את הטיפול המיטבי, כך למשל בחולים עם פרפור עליות צריך לשקול טיפול בקומדין.

16/12/2007 | 18:31 | מאת: רחלי

במקרה שבו קרה שבץ מוחי שני לאחר 3.5 שנים, בשעות הבוקר היום, אושפזה החולה הקשישה (70+). מלבד סי.טי. בבוקר, וזריקה לדילול הדם אחר הצהריים, לא בוצע כל הליך רפואי. נראה שהיא פחות צלולה עם הזמן, אולם הצוות הרפואי טוען שאין צורך בכל בדיקה או התערבות נוספות עד הבוקר. האם יש פעולה כלשהי שניתן לעשות כעת על -מנת לשפר את סיכויי ההחלמה או למנוע הדרדרות נוספת?

מנהלי פורום שבץ מוח