Demyelinative disorder

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

24/01/2006 | 13:23 | מאת: מרינה

שלום, כבר מעל שלוש שנים אני סובלת מכאבי רגליים (מדי שבוע כאשר אני חוזרת מעבודה ומתיישבת אני מרגישה כאשי רגליים חזקיים , זה לא קורה כל יום). עברתי כל הבדיקות האפשרויות: רופא אורטופד, רופא ראומטלוג, בדיקת EMG, בדיקת DUPLER ורידים, רופא כלי דם והכל היה תקין. לאחר ביקור אצל אורטופד שלחו אותי שוב לניורולוג לבדוק האם זאת לא בעיה של שרירים. אתמול נבדקתי אצל ניורול במרפאות חוץ בבאר-שבע ושלחו אותי ל-MRI בחשד ל- Demyelinative disorder. הוסבר לי שזה דלקת של עצבים שיכול לגרום לכל מיני תופעות. האם אפשר לקבל יותר מידע על זה? האם זה מסוכן? למה מיד שולחים ל-MRI.? אני בת 28 . בד"כ בריאה. האם תוכל להמליץ על מומחה בתחום הזה על מנת לקבל חוות דעת נוספת לפני ביצוע MRI? אני מאוד מודאגת. תודה, מרינה.

מחלות דמיאלניטיביות הינן קבוצת מחלות נרכשות הפוגעות בחומר הלבן במוח ובחוט השדרה,לרוב על רקע דלקתי.המחלה הנפוצה ביותר הינה טרשת נפוצה. כאבים ברגליים בלבד אינם ביטוי אופייני של מחלה דמיאלנטיבית.הדרך היעילה לאבחן את המחלה הינה אכן בדיקת הMRI. אין צורך לחשוש מהבדיקה מאחר והיא איננה כואבת, נטולת קרינה או תופעות לוואי אחרות. לחוות דעת נוספת את יכולה לפנות למרפאה הנוירואימונולגית במרכז הרפואי תל אביב טל-6974000.

מנהלי פורום שבץ מוח