תוצאות בדיקת CT ללא הזרקת חומר ניגודי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

05/11/2007 | 19:58 | מאת: מלאני

שלום רב, אבי בן 73 לאחר אירוע מוחי לפני כ-20 שנה. לאחר כאבים חוזרים באיזור העורף ומן נפיחות שלא עוברת שם, נשלח ל-CT. להלן הממצאים: 1. אטרופיה של המוח ושל המוחון 2. אוטם לקונרי אוקסיפיטלי שמאלי 3. אוטם גודל ישן טמפורלי שמאלי 4. כנראה אוטמים לקונרים קטנים באונות הפרונטליות אודה לך דוקטור אם תוכ להסביר במילים פשוטות מה הממצאים והאם יש רמז לגידול מוחי כלשהו?

הממצאים מתאימים למחלה של כלי דם מוחיים ולאוטמים ישנים בכלי דם מוחיים קטנים.לא תואר ממצא חריף בפיענוח. לפי השאלה הקלינית צריך להחליט האם יש מקום לבדיקות הדמיה נוספות.

מנהלי פורום שבץ מוח