נוזל במח

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

23/01/2006 | 18:11 | מאת: אריאל

רופא נוירולוג ע"פ תוצאות סי טי החליט שיש לנתח ולהוצי איזשהו נוזל שנמצא במח מה זאת אומרת? מה הסיכונים?

ככל הנראה בדובר בהכנסת שאנט חדרי-צפקי בשל אבחנה של הידרוצפלוס בלחץ תקין (NPH?). מדובר בהפרעה נוירולוגית הגורמת לירידה קוגניטיבית,הפרעות בהליכה ואי שליטה על מתן שתן על רקע הפרעה בניקוז נוזלי המוח.בניתוח מוחדר צינור המנקז את חדרי המוח לתוך חלל הבטן. מאחר והאבחנה של NPH הינה בעייתית הדרך היעילה ביותר להעריך את סיכויי ההצלחה בניתוח הינה מספר ניקורים מותנים מעמוד השדרה ,בכל ניקור מנקזים כמות נוזל ובהמשך מעריכים את השיפור הקליני שחל בחולה.שיפור לאחר כל ניקור מעלה את הסבירות שהניתוח יסייע לחולה. כמו בכל ניתוח קיים שיעור סיבוכים לא מבוטל הכוללים בין היתר,זיהום דמם או ניקוז יתר ולכן יש לבצע הערכה מקיפה בדבר ההוריה לניתוח.

24/01/2006 | 22:45 | מאת: אריאל

יש תרופה להוצאת הנוזל במוח שאינה ניתוח???

מנהלי פורום שבץ מוח