עמ"ש צווארי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

16/10/2007 | 20:16 | מאת: מיכל

שלום! סבי בן ה-77 עבר לפני כשנתיים אירוע מוחי. מאז מצבו משתנה לרעה. בתחילה,ידו ורגלו השמאליים נחלשו, נעזר במקל. בידו השמאלית נהיה בצקת. בחודשיים האחרונים התלונן על כאבים בצוואר. נשלח לצילום עמ"ש צווארי עד 2 היבטים שתוצאותיו הראו כי ישנה הסתיידות משמאל דיסקופתיה 2-3,3-4,5-6,6-7 מאז הינו מוגבל בצווארו, וצווארו מושמט כלפי מטה ואינו מזיזו לצדדים.( משתמש בעיניו). שאלותיי הן- האם ישנו קשר בין האירוע המוחי לבין הצוואר? מהו הטיפול המומלץ? האם מומלץ לכרוך סביב הצוואר אביזר עזר? אודה על תשובתך. מיכל

20/10/2007 | 16:54 | מאת: מיכל

אין קשר בין האירוע הישן לתסמונת הצוארית, אולם לחץ על החוט הצוארי על ידי דיסק עלול להחמיר את חולשת הגפיים. יש צורך בהערכה דחופה על ידי נוירולוג או נוירוכירורג בנוגע לצורך בהתערבות כירורגית במידה ואכן קיים לחץ על חוט השדרה הצוארי.

מנהלי פורום שבץ מוח