אנגיוגרפיה מהי?

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

16/10/2007 | 15:27 | מאת: אורנה

בהמשך לשאלתי על תוצאות בדיקות לאדם בן 87. הופנה אבי לאניגורפיה והמלצה לניתוח על ידי כירורג כלי דם. א. מהי אניוגרפיה? מה הסיכונים ? האם זהו תחליף לניתוח?? ב. רופאת המשפחה איננה ממליצה להכניסו לחדר ניתוח הן בגלל הבלבול שעלול להיות לאחר ההרדמה והן לגבי הסיבוכים בזמן הניתוח. אני די חסרת עצות. מה עמדתך לגבי ניתןח בגיל זה? האם תוספת של כדור פלאביקס עשוי לפתור את הבעיה?? המון תודה על היחס האישי והתשובות הרציניות והמהירות אורנה

אורנה שלום, 1. אנגיוגרפיה היא צנתור העורקים לשם הדמייתם, כפי שעושים בעורקי הלב. קיים סיכון קטן לסיבוך תוך כדי הצנתור (כגון שבץ מוח) של פחות מ 1%. הצנתור עם החדרת תומכן (סטנט) יכול להיות תחליף לנתוח במקרים מסוימים. 2. במידה ויש הוריה לנתוח, הגיל לא משחק תפקיד. יש אפשרות לבצע את הנתוח גם בהרדמה מקומית. 3. כדור פלביקס לא יפתור את הבעיה. הייתי מציע להתייעץ עם נוירולוג מומחה לשבץ מוח בנידון בברכה, פרופ' בורנשטיין

28/10/2007 | 17:15 | מאת: נורית

בהמשך לשאלה על האנגיגרפיה,יש המון כלי דם במוח.עד כמה כלי דם נכנסים?האם צריך לעשות את הבדיקה כדי לגלות את רמת הויסקוליטיס המוחי כדי להחליט את כמות התרופות הנדרשות וחוזקן.תודה

מנהלי פורום שבץ מוח