אגנוזיה לאחר CVA

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

14/10/2007 | 10:24 | מאת: יעל

ד"ר שלום, אשמח לדעת האם ניתן לשקם חולה הסובלת מאגנוזיה לאחר CVA וכיצד? איך אוכל לדעת האם היא מזהה חפץ המוצג בפניה ורק לא מצליחה לשיים, או שהיא רואה את החפץ, אבל מזהה אותו כחפץ אחר?

אגנוזיה הינה הפרעה בתפיסה ללא חוסר תחושתי. חולים הסובלים למשל מאגנוזיה ויזואלית (לרוב על רקע פגיעה באונה העורפית השמאלית או דו צדדית ) , אינם מסוגלים לזהות חפצים למרות שהראיה הינה תקינה. הם יכולים למשל לתאר מדרגות נעות כפסנתר. אבחנה מדויקת של ויזואל אגנוזיה וסוג האגנוזיה יכולה לעשות על נוירופסיכולוג או נוירוולג המתמחה בהפרעות קוגנטיביות. הטיפול הינו קשה ומתבצע בעיקר על ידי ריפוי בעיסוק.

מנהלי פורום שבץ מוח