שאלה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

08/10/2007 | 12:48 | מאת: דבי

שלום, אמי בת ה-80 סובלת מיתר לחץ דם, סוכרת ופרפור פרוזדורים. לאחרונה היא מתלוננת על כך שהיא "רואה הכל שחור בעיניים" במשך כמה דקות. זה קורה לה בשינוי תנוחה או בעת תנועה או התחלת פעולה, לדבריה. לאחר מכן היא חשה ברע ויש לה הרגשת סחרחורת או חוסר יציבות. רציתי בבקשה לדעת אם סימפטומים אלה עלולים להצביע על סתימה בכלי דם במוח והאם יש מקום לבירור דחוף. תודה.

יתכן כי מדובר בתלונות על רקע נפילת לחץ דם בזמן עמידה (אורטוסטטיזם) הגורמת לסחרחורת, אולם אירועים חולפים של טשטוש ראיה עלולים להופיע גם על רקע סתימה בכלי דם המספק את הרשתית וגם כסימן ללחץ תוך גולגולתי מוגבר. יש צורך לקבל את הפרטים המדויקים,לבצע בדיקה נוירולוגית ולשקול אף ביצוע בדיקות עזר נוספות. מאחר ולא כל הפרטים בפניי אני מציע לבצע בירור דחוף.

מנהלי פורום שבץ מוח