CVA לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

04/10/2007 | 23:02 | מאת: יעל

פרופ' בורנשטיין שלום, חמותי בת ה-70, נותחה בבטנה ביום ב' האחרון בעקבות adenomatous polyposis cancer. הניתוח נמשך כ-8 שעות ובמהלכו בוצעה גם כימותרפיה איזורית. ההתאוששות מהניתוח הקשה היתה איטית ואתמול הופיעו חוסרים נוירולגיים ביד וברגל ימין, כמו גם קשיים בדיבור, בלבול וישנוניות. ב-C.T ראשוני ללא חומר ניגוד הודגם אוטם, ללא שט"ד. כרגע מקבלת זריקות קלקסן (לא ניתן היה לתת t-PA בשל סכנת הדימום). שאלותיי: 1 - האם, מבחינה רפואית, לאור מצבה המורכב, ניתן לתת תרופה נוספת (גם אם לא בסל הבריאות) לטיפול ו/או מניעה של ארוע נוסף? 2- האם מומלץ כבר בשלב זה להתחיל בתרגילים לגפיים, או בתהליך שיקומי אחר? לתשובתך המהירה, אודה. בברכה - יעל.

אכן ניתוח גדול לאחרונה מהווה התוית נגד לטיפול טרומבוליטי. אני מניח כי חמותך מטופלת בקלקסן במינון מניעתי ולא טיפולי כדי למנוע סיבוכים של פקקת בורידי הרגליים. טיפול הבחירה למניעה שניונית הינו לרוב טיפול נוגד צימות טסיות כגון אספירין או פלויקס. בנוסף יש לבצע בירור כולל דופלר כלי דם צוארים ואקו לב כדי לשלול מקור לתסחיפים ולטפל בהתאם.

07/10/2007 | 22:55 | מאת: יעל

מנהלי פורום שבץ מוח