אספרין

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

06/09/2007 | 15:43 | מאת: משה כהן

אני בן 56 יש לנו היסטוריה משפחתית של לחץ דם גבוה ושל ארוע מוחי (אבא).אני אדם בריא ולא לוקח שום תרופה..בבדיקות תקופתיות שעברתי אין לי כרוסטרול ולא שומנים בדם.לחץ הדם שלי 140/92 .רציתי לשאול האם כדאי לי לקחת אספרין כמנע ?

חשוב יותר לאזן את לחץ הדם שכן הוא גבוה מידי. ישנן הוכחות רבות וחד משמעיות ליעילות של אספירין במניעה שניונית של שבץ מוח,דהיינו לאחר שבץ מוח או אירוע מוחי חולף,המצב פחות ברור לגבי מניעה ראשונית. מאחר ולאספירין ישנן גם תופעות לואי כגון מחלה פפטית ברירית הקיבה ודימומים,יש להתיעץ עם רופא המשפחה לפני התחלת טיפול ולשקול כל מקרה לגופו.

מנהלי פורום שבץ מוח