איזו בדיקה יותר מדויקת MRI או CTA

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

25/08/2007 | 21:42 | מאת: רונית

השאלה החשובה הינה מהי ההתויה הקלינית לביצוע הבדיקה. בדיקת MRI הינה מדויקת יותר להדגמת רקמת המוח ובמיוחד החומר הלבן,לפיכך היא מהווה את בדיקת הבחירה,ועדיפה באופן חד משמעי על הCT, באבחון מחלות מוחיות מסוימות כגון טרשת נפוצה. בדיקת הMRI גם איננה כרוכה בתופעות לואי ידועות או בקרינה. CTA הינה בדיקה להדגמת כלי דם גדולים בשאלה של דיסקציה או היצרות של כלי דם צווארי או תוך גולגולתי.

31/08/2007 | 22:30 | מאת: לימור

השאלה האם MRI גם יוכל לתת אינדקציה לבעיה של כלי דם במח כמו CTA לאמי היה אירוע בגזע המח אוטם וב CTA ראו זאת אם היא הייתה עושה MRI היו רואים את הבעיה בגזע המח ??

מנהלי פורום שבץ מוח