אירוע מוחי בגיל 50

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

14/08/2007 | 19:50 | מאת: אבי

אני גבר בן 51 ואובחנתי לפני כ-18 שנים כחולה APLA, לוקח באופן כרוני כדורים לדילול הדם (אספירין וקומדין), אני לא מעשן ולא שותה. לפני כשנה וחצי עברתי אירוע מוחי קל שלא אובחן בבדיקת CT. הגעתי לבית החולים עם כאבים בצד ימין של הגוף ונימלול קל בצד ימין של הפנים. לא אובחנו בעיות של חוסר קורדינציה, חוסר התמצאות או תופעות אחרות הקשורות לאירוע מוחי ומעצם עובדה זו גם לא קיבלתי טיפול בבית החולים, רק אושפזתי למשך 3 ימים. בבדיקות נוירולוגיות שעברתי לא נמצאו ממצאים מיוחדים. מאז אותו אירוע ועד היום אני סובל מכאבים חזקים של נימול והתכווצויות בחלק הימיני של הגוף במשך כל שעות היממה, כלה ביד ימין, הכתף הימנית ועד המותניים. אני מתקשה מאוד בישיבה, הליכה, עמידה ושינה בשל הכאבים. האם יש אפשרות לטפל בבעיה? התוכלו להפנות אותי לגורם מטפל שעשוי לעזור לי?

ראשית יש צורך לוודא כי התלונות על כאב הינן על רקע שבץ מוח. כאב בחצי גוף עלול להיות,באופן לא שכיח, על רקע שבץ המערב את איזור התלמוס במוח. ניתן לטפל בבעיה בתרופות נוגדות דכאון או כיפיון כגון אלטרול או למיקטל,אולם,קודם כל ,יש צורך לבסס את האבחנה אצל נוירולוג.

מנהלי פורום שבץ מוח