ארוע מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

07/08/2007 | 21:24 | מאת: חני

האם תתכן טעות באבחון לגבי ארוע מוחי? לפני כחודש נורולוג בדק אותי בבית החולים עקב חולשה בפלג גופי השמאלי וטען שעברתי ארוע מוחי קל. ומאז הכל כשורה .כל הבדיקות יצאו תקינות.האם בכל זאת הנורולוג טעה ואני נוטלת כדורים סתם?

תמיד ישנה אבחנה מבדלת לאירוע של חוסר נוירולוגי חולף. אירועים מיגרנוטיים, אפילפטיים או פסיכיאטריים למשל עלולים לחקות תמונה של אירוע מוחי חולף. רופא נוירולוג אמור להיות מסוגל להבחין בין האירועים על סמך ההיסטוריה הרפואית,הבדיקה הנוירולוגית ובמידת הצורך על ידי שימוש בבדיקות עזר ולקבוע את האבחנה הסבירה ביותר. בירור תקין שעברת איננו שולל אבחנה של אירוע מוחי חולף.

מנהלי פורום שבץ מוח