נימלול בפנים

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

07/08/2007 | 13:06 | מאת: ריקי

לד"ר איתן אוריאל שלום רב לפני 3 שנים התחיל נמלול בפנים בצד שמאל ולאחר מכן עבר לצד ימין. הנמלול היה סביב עיין ימין וכעבור ימים התעוורה העיין ויום אחרי חזרתי לראות אני עדיין מרגישה נמלול בעיקר צד ימין, לאחרונה אני חשה דופק בעיין.עשיתי בדיקות:MRI , רופא עניים,הכל תקין, למעט עורקי הצוואר מפותלים,לחץ דם מאוזן עם כדורים,כולסטרול גבוה,וטכיקרדיה. שאלתי מה גורם לנימלול בפנים ותחושה של דופק חזק בצוואר. תודה מראש ריקי.

על מנת להתרשם יש צורך לקבל את הסיפור המלא ,לבצע בדיקה נוירולוגית ולעבור על בדיקות העזר שעברת. מכל מקום ומבלי להתייחס למקרה הספיציפי, הפרעות או כפל ראיה עם פולסציות בעין (דופק עיני) עלולות להיות משניות לאנומליה של כלי דם הכוללת קשר ישיר בין עורק התרדמה הפנימי למערכת הורידית המוחית. האבחון נעשה על ידי בדיקת CTA או MRA המדגימה את כלי הדם התוך גולגולתיים.

מנהלי פורום שבץ מוח