האם יכול להיות?

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

02/07/2007 | 08:37 | מאת: Rnaaa

שלום רב, חברה בת 41 בריאה בדרך כלל ובשבוע האחרון נופלים לה חפצים מהידיים, לפתע הרגשה חום עז בזרוע שמאל בתוספת נימול, בזוית הפה בצד השמאלי מרגישה הרדמות קלה מאוד, לא רואים כלום ויזולאלית אך התחושה קיימת, בבדיקה נורולוגית מול רופא משפחה - הליכה צעד אחרי צעד, אצבע לאצבע וכו' , עברה את הכול בהצלחה מרובה, האם בכול זאת יכול להיות ארוע מוחי, (זה החשד), הרופא שלח אותה לדופלר וסי טי האם אפשר לראות ארוע מוחי בסי טי? האם הקרינה העצימה שווה את זה? או שרק ב- M R I ? חברתי לקחה תקופה של מספר חודשים כדורים להרזיה אך לא יום יום, האם אחת מתופעות הלוואי הן אפשרות לתוצאה שכזו. בתודה

תחושת נימול או חולשה חולפת במחצית הגוף עלולה להיות ביטוי של אירוע מוחי חולף-TIA. אירוע כזה איננו משאיר שארית בבדיקה נוירולוגית אולם מהווה אזהרה חמורה בנוגע לסיכון גבוה לשבץ מוח. אירוע מוחי חולף,בניגוד לשבץ מוח איננו מודגם בבדיקת CT,אולם הבדיקה חיונית כדי לשלול פתולוגיות אחרות. בדיקת הMRI אמנם מדויקת יותר ואיננה כרוכה בקרינה,אולם היא יקרה ולכן איננה זמינה תמיד.

מנהלי פורום שבץ מוח