שאלה בנושא צינטור מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

04/06/2007 | 16:58 | מאת: רובינשטיין

רציתי לשאול אם אדם שעובר צינתור מוחי סובל כאבים בזמן הצינתור. ועד שאלה:האם משתמשים בצינתור להוצאת קריש דם בגולגולת.?

נוירורדיולוגיה פולשנית הינו תחום חדש יחסית ובעל פוטנציאל רב בטיפול במחלות כלי דם של המוח. כיום טיפול הבחירה לשבץ מוח חריף הינו מתן טיפול ממיס קרישי דם לתוך הוריד ,אולם במצבים מסוימים קיימת גם התויה לצינטור מוחי. גם בחסימות של כלי דם תוך גולגולתיים קיימת לעיתים התויה לצינטור מוחי. לא כאב צריך להטריד אותך אלא שיעור הסיבוכים סביב הפרוצדורה לפיכך מומלץ לפנות למרכז בעל נסיון. אתה מוזמן לפנות למרפאה הנוירולוגית במרכז הרפואי תל אביב, ואם אכן קיימת התויה לצינטור מוחי, ליחידה לנוירורדיולוגיה פולשנית בניהולו של ד"ר מיימון.

04/02/2008 | 12:06 | מאת: דניאל

שלום דר' אוריאל, יש לי שאלה שהינה לצרכים לימודיים, אני מקווה שזה בסדר מבחינתך. מהן הסכנות בצינטור מוח, וכמו כן, מה אחוזי ההסיבוכים בפרוצדורה. תודה מראש, דניאל

מנהלי פורום שבץ מוח