אמילואיד אנגיופתייה בגיל 52!

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

12/05/2007 | 17:58 | מאת: דליה

דר' ברונשטיין שלום בעלי בן 52, לפני שמונה חודשים "הלך לאיבוד" ואושפז עם לחץ דם גבוה מאוד( לראשונה בחיו), לא מעשן, לא שותה, אדם בריא לחלוטין בד"כ. אובחן לאחר C.T ו M.R.I, וצינטור מוח שנעשה על ידי דר' מימון ושלל וסקוליטיס, כחולה אמילואיד אנגיופתייה. בתחילת השבוע עשינו M.R.I. נוסף ונאמר בפיענוח שרוב הנגעים ללא שינוי אך קיימת דינמיקה בחלקם וישנם גם נגעים חדשים גדולים יחסית בקורפוס קלוסום מעל לגוף החדר הלטרלי השמאלי. נאמר לי שלא ניתן לעשות דבר.."צריך לחיות עם זה...".הוא מטופל בתרופות למניעת יל"ד בלבד, הוא סובל מסחרחורות רבות, עייפות קיצונית, בעיות זיכרון ואפתייה. קיימות בעיות נוספות שאיני מעונינת לפרט בפורום. אני אובדת עצות, מה ניתן לעשות והאם באמת הוא חי על זמן שאול? האם אני צריכה לשבת ולחכות לשבץ? זקוקה להדרכה ועצה בנושא. אודה לך מאוד. דליה.

אבחנה דפינטיבית של עמילואיד אנגיופתי יכולה להיעשות רק על ידי ביופסיה של המוח.ניתן לאבחנה את המחלה בסבירות גבוהה על סמך שילוב של הקליניקה ובדיקות הדמיה מיוחדות. מאחר ובעלך צעיר לא ברור לי מפניתך עד כמה האבחנה מבוססת והאם בדיקת הMRI נעשתה ברצפים המיוחדים לזיהוי עמילואיד. אני מציע לפנות למרפאת שבץ מוח במרכז הרפואי תל אביב. בפניתך יש להצטייד בכל החומר הרפואי ובתוצאות בדיקות ההדמיה.

מנהלי פורום שבץ מוח