התייעצת

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

26/04/2007 | 22:22 | מאת: עדי

אבי בן ה82 עבר בדיקת TCD. הממצאים היו LICA-חשד להצרות קשה או סתימה RACA- זרימה מוגברת +מערבולות LMCA- זרימה מוגברת +מערבולות הומלץ על ביצוע בדיקת דופלר קרוטיס. אשמח לקבל הסברים לממצאים וההשלכות וצורות הטיפול הקיימות. מודה מאוד עדי

קיימת משמעות גדולה לשאלה האם מדובר בהיצרות קשה או בחסימה של עורק התרדמה הפנימי השמאלי. כמו כן חשוב לדעת האם ההיצרות הינה סימפטומטית ,דהיינו האם אביך עבר שבץ מוח או אירוע מוחי חולף שעלול,מבחינה אנטומית,להיות מוסבר על ידי ההיצרות. המשמעות הפרקטית הינה האם יש מקום לבצע התערבות כירורגית כדי לפתוח את ההיצרות. במידה וגם בדיקת הדופלר לא תהיה אבחנתית בשאלה האם מדובר בחסימה קשה או בהיצרות יש להשלים את הבירור על ידי בדיקת CTA או MRA. ההתויה העיקרית לניתוח הינה היצרות סימפטומטית קשה שבין 70-99% אולם יש לשקול כל מקרה לגופו. ההחלטה תינתן בסופו של דבר על ידי הנוירולוג המטפל.

מנהלי פורום שבץ מוח