האם אפשר לחזור להכה ללא המצאות גשרון (פונס)

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

21/04/2007 | 14:58 | מאת: נונה

בעלי לקה בשבץ מוחי אנוש בערב ליל הסדר. (בן 58) 17 יום הוא שוכב מונשם, חסר הכרה בבית החולים.הוא פוקח עיניים ומזיז אצבעות רגליים ומגיב לכאב עמוק אך אינו בהכרה. בצילום CT נראה שרקמת הפונס (הגשרון) בגזע המוח נספגה ונעלמה לחלוטין. האם יש סיכוי במצב כזה להתעוררות מחוסר ההכרה או שיש להבין שאין תקומה במצב כזה. אודה על תשובתכם הכנה.

22/04/2007 | 20:38 | מאת: איציק מנאמן

לעולם אל תרימי ידים היו איתי בשיקום כאלו שיצאו ממצבים דומים האמונה הרצון התקווה התפילה הנוכחות המגע שלך ושל המשפחה יתן לו כוח.

הפרוגנוזה בחולה מונשם, בהכרה ירודה מזה תקופה ממושכת ושבץ נרחב בגזע המוח הינה ירודה. כמובן שיש צורך לבצע בדיקה נוירולוגית וכן בדיקות נוספות כדי להעריך את היקף הפגיעה בגזע המוח והשלכותיה ולא ניתן במסגרת זו להעריך את סיכויי ההתעוררות.

מנהלי פורום שבץ מוח