אספירין- האם הוא מסוכן??

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

01/04/2007 | 10:57 | מאת: mozart

לד"ר שלום רב, אני בן 52 וזה כמה שנים שרופא המשפחה רשם לי טבליית אספירין אחת יומית- 75 מג. אני גם מטופל בכדור קונברטין 30 מ"ג ליום וכן 3 כדורי סימבסטאטין לשבוע.ערכי לחץ הדם וכן הכולסטרול בסדר גמור ובגדר הנורמה. שאלתי: האם אספירין עלול לגרום לדימומים ושיטפי דם פנימיים ? האם אכן מומלץ לקחת אותו בגיל שלי?אני לוקח את הכדור כבר כ-4 שנים. בתודה מראש ובברכת חג שמח.

לטיפול באספירין סגולות רבות במניעה של אירועים לבביים ומוחים ,אך הוא עלול גם לגרום לאירועים דימומיים בזכות האפקט נוגד צימות טסיות. למרות שאנו ממליצים על טיפול באספירין כמניעה משנית של שבץ מוח,דהיינו כטיפול מניעתי לאחר שבץ מוח או אירוע מוחי חולף,השאלה בדבר טיפול באספירין כמניעה ראשונית הינה מורכבת יותר. ההחלטה בדבר ההתויה,המינון והצורך בטיפול נלווה להגנת הקיבה והמעי המקורב צריכה להנתן על ידי הרופא המטפל בהסתמך על גורמים רבים ולאור היכרותו עם החולה.

מנהלי פורום שבץ מוח