קרדוקסין ואספירין

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

15/01/2006 | 12:54 | מאת: חיים

חותנתי עברה בשעתו ארוע מוחי קל מאוד. היא מקבלת מאז אספירין במינון נמוך ובתוספת של קרדוקסין פורטה. לאחרונה, כששאלה את הרופאה לגבי הקרדוקסין ואפשרות השמטתו או החלפתו, נענתה כי עליה ליטול אותו בגלל הארוע שעברה בעבר. למיטב זכרוני, כבר לא משתמשים בתרופה זו לטיפול במניעת ארועים וגם קראתי בשעתו שלא הוכחה יעילותו בתחום זה. האם עליה לפנות לייעוץ אחר או שהטיפול הוא נכון והולם (בת 80) תודה

קרדוקסין (דיפירידמול) הינה תרופה המעכבת את צימות הטסיות,אם כי במנגנון שונה משל אספירין,. מספר מחקרים הדגימו כי טיפול משולב של דיפירידמול ואספירין יעיל יותר מטיפול באספירין בלבד. לאחרונה אושרה בארה"ב ובאירופה תרופה בשם אגרנוקס הכוללת שילוב של 25 מ"ג אספירין ו200 מ"ג קרדוקסין בשחרור מושהה. כאשר מחליטים איזה תרופה להתאים לחולה לאחר שבץ מוח קל יש להביא בחשבון מספר גדול של גורמים ובכללם גיל החולה,יתר לחץ דם,סוכרת,הפרעות בקצב הלב וסיכון לנפילות. שילוב של שתי תרופות יהיה יעיל יותר במניעה של אירוע חסימתי נוסף אם כי עלול לטמון בחובו סיכוי גבוה יותר לדימומים. ההחלטה הפרטנית צריכה להינתן על ידי הרופא המטפל.

מנהלי פורום שבץ מוח