הסיכון בארוע חוזר

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

02/02/2007 | 09:53 | מאת: מירי

אדם בן 68 שקבל דימום תוך מוחי קטן,לפני כשלושה שבועות, נמצא בתהליך של ספיגה, , בהנחה שהארוע נגרם מלחץ דם גבוה בלבד, כך ע"פ הממצאים, יש אוטם קטן ישן שלא אובחן בעבר. מצבו הקליני טוב: הולך מדבר והכל משתפר אצלו. 1. מהי רמת הסיכון לארוע חוזר? 2. מהו טווח הסיכון, האם בשבועות הראשונים, חודשים אחרי הארוע הוא יהיה בסיכון דבוה יותר? 3. האם מומלצת הליכה, באיזו הדרגה? תודה

כמובן שרמת הסיכון נמצאת בקורלציה ללחצי דם לא מאוזנים ולכן,בראש ובראשונה, יש לאזן את לחצי הדם. גורמי סיכון נוספים כוללים,בין היתר, שימוש בתרופות נוגדות קרישה,צריכת אלכוהול מופרזת וככל הנראה גם רמות כולסטרול נמוכות.חולה לאחר שבץ מוח נמצא בסיכון גבוה יותר לאירוע נוסף ביחס לאוכלוסיה הכללית בעיקר בחודשים הראשונים לאחר האירוע אך גם לאחר מכן. הליכה מתונה הינה ממולצת.

מנהלי פורום שבץ מוח