טיפול לאחר ארוע מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

24/01/2007 | 21:41 | מאת: דני

נתונים: בן 70, לאחר דימום מוחי קטן, מתפקד טוב מוטורית, דיבור תקין, בעית זכרון . שבוע לאחר הארוע. מטופל בכדור להורדת לחץ דם. הסיבה לארוע. מהו נוהל הטיפול כרגע: נוירולוג קבוע? כל כמה זמן?, רופא משפחה זה מספק למעקב?מי בעל הסמכות להחליט לגבי הכדורים ללחץ דם, מה מתאים וכמה? אם לחץ הדם לא יציב ועדיין גבוה לאחר נטילת הכדור, מה זה אומר, ומה צריך לעשות? באיזה מדד של לחץ דם עלינו לפנות למיון?

יש צורך באיזון לחצי דם לערכים שלא יעלו על 130/85כשהערכים האופטימילם הינם 120/80. רופא המשפחה הינו סמכות מספקת לאיזון לחצי הדם. בנוסף כדאי להיות גם במעקב נוירולוג להערכת סטאטוס נוירולוגי ואיתור ואיזון גורמי סיכון נוספים.

מנהלי פורום שבץ מוח