שבץ מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

19/09/2006 | 23:55 | מאת: אילנית

שלום דוקטור בעלי בן 59 ועבר ארוע מוחי לפני 3 שנים והזכרון הקצר מאד נפגע, שאלתי היא האם עלול מארוע מוחי להתדרדר המצב לדמנציה? ואם כן, שמעתי שקיים כדור שעוצר את ההדרדרות, האם זה נכון? ואיך ניתן לוודא שזאת שיכחה מהארוע המוחי ולא התדרדרות לדמנציה חלילה? אני מחכה בכיליון עיניים לתשובתך בתודה מראש ובברכת שנה טובה אילנית

יתכן כי מדובר בדמנציה על רקע וסקולרי אולם אין לשלול גם סיבות אחרות ולכן אני מציע לפנות למרפאת זיכרון במרכז הרפואי תל אביב כדי לבצע הערכה קוגנטיבית.קיימות מספר עבודות המצביעות על יעילות של תכשירים המשמשים לטיפול באלצהיימר גם לטיפול בדמנציה וסקולרית. תכשירים אלו מעכבים במוח אנזים בשם אצטיל כולין אסטרז ועל ידי כך מעלים ריכוז של נוירוטרנסמטר בשם אצטיל כולין במוח.התכשירים בשימוש הינם דונפזיל ואקסלון אולם הם אינם מאושרים בסל הבריאות כטיפול בדמנציה וסקולרית.

מנהלי פורום שבץ מוח