נובוסבן הטיפול המיוחד שקבל אריאל שרון

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

16/01/2006 | 22:55 | מאת: גילי

מה זו התרופה הזו ?

17/01/2006 | 00:04 | מאת: אבי

מדובר בגורם קרישה (פקטור 7) אחד מתוך שרשרת של תהליך הקרישה בגוף. התרופה ניתנת כמזרזת קרישה במקרים של דמם בלתי נשלט.

17/01/2006 | 00:10 | מאת: חיפאית

לגילי, הנה - http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Article/xID/1213/xCT/89 חיפאית

מדובר בתרופה המורכבת מאחד הגורמים בשרשרת הקרישה(גורם מספר שבע-מכאן שם התרופה). התרופה גורמת לאיקטוב מערכת הקרישה וכתוצאה מכך יעילה לעצירת דמם. בעבר שימשה התרופה למצבי טראומה בחולי מחלת ההומופיליהה ובהמשך למצבי טרואמה באוכלוסיה הכללית. כיום קיימות מספר עבודות המצביעות על יעילתו התרופה בעצירת דמם תוך מוחי.

מנהלי פורום שבץ מוח