CVA וטיסה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

08/08/2006 | 00:34 | מאת: מיקי

אבי - בן ה 65 - עבר לפני כשנתיים וחצי CVA בחומרה קלה יחסית. במהלך חצי השנה האחרונה היו לו מספר אירועים רצופים של TIA. האם ההיסטוריה הזו קשורה לסכנה כלשהי בטיסה ממושכת? הורי שוקלים לטוס לארצות הברית, אך חוששים מהחמרה או מאירוע נוסף עקב הטיסה הארוכה. האם יש יסוד לחששם?

יש צורך שאביך ישלים את הבירור המלא לפני הטיסה כולל הדמיה,דופלר,הולטר לב ואקו כדי לשלול מקור לתסחיפים. בנוסף יש לזכור כי חולה לאחר שבץ מוח נמצא בקבוצת סיכון לפתח התקפים כיפיוניים ולכן יש מקום להוועץ ברופא המכיר את אביך.

מנהלי פורום שבץ מוח