האם אלו תסמינים לשבץ / אירוע מוחי או רק דלקת???

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

20/07/2006 | 01:46 | מאת: פלורי

שלום רב, אימי בת 65 והיא לא נוטלת שום תרופה מידי פעם אקמול, יש לה לפעמים סחרחורות ,לפני שבועיים היא התלוננה על חצי לשון משותקת ושורפת בצד שמאל ולא יכלה לאכול, רק בצד השני ונזל לה כל הזמן הרוק והשתייה מצד הפה, והיא החלה לגמגם ובחיים זה לא היה לה, וקשה לה לדבר ובכלל להבין אותה, לקחנו אותה לרופאה שהפנתה אותה למיון בביה"ח ושם ביצעו לה סי טי מוח, בדיקת א.א.ג. ובדיקת נוירולוג, ובדיקת דם,ולא מצאו לה כלום וטענו שבגיל זה מוטב שתיקח אספירין, וטענו שבדיקת המוח בגיל זה מאוד בסדר כמו חוסר בחלבון ועוד.ובאותו יום שיחררו אותה הביתה. מאז השיתוק הוחרף לכול הפה כולו גם בצד השני ונוזל לה שתייה ואוכל משני ציד הפה כשהאי אוכלת קשה לה לבלוע ולשתות וכל הזמן טונת שהכול בגרון שורף אפילו סירופ, היא משתעלת וכול צדי הפה מנופחים קצת, וכעת היא בכלל לא יכולה לדבר אפילו לא יכולה להוציא הגה – בקושי, וכשהיא נחה היא בוהה בנקודה מסוימת, אציין שהיא אוהבת מאוד מאוד לפטפט ולשיר, ולפני כמה חודשים חלה ירידה בשמיעה ולפעמים היא פתאום גם שומעת מצוין זה בא והולך, מה עושים ולמי פונים? אציין שאנו גם גרים בחיפה שבה רוב המרפאות סגורות ובתי החולים מיועדים למלחמה עצמה?? מה עושים? ומה הסימפטומים מראים.??? דרך אגב כבר המון זמן יש לה בעיה של חוסר איזון כבר שנים בגלל תאונה שעברה, והיא קצת איטית תמיד. תודה רבה רבה

יש צורך לבצע בדיקה והערכה נוירולגית על מנת להבין את מקור התלונות.

20/04/2008 | 21:06 | מאת: אורן

אני בת 21 לפני כמה ימים היד שלי פתאום השתתקה ואחרי כמה דקות השתחררה ואחר כך הלחי מצד ימין השתתקה ... האם זה סימנים לאירוע מוחי קל ואם כן איך אפשר למנוע אירוע מוחי ?

מנהלי פורום שבץ מוח