מס' ימים לאחר שבץ

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

03/07/2006 | 23:24 | מאת: הילה

שלום רב- אמי עברה אירוע מוחי כתוצאה מפרפור פרוזדורים ועד שמצאו אותה עברו כ-4 שעות. מה המשמעות של זה? כרגע 4 ימים לאחר האירוע היא משותקת בצד שמאל של הגוף, אך מבחינה קוגניטיבית נראה שהיא בסדר יחסית אם כי מדברת מאוד לאט. ובכל זאת מס' שאלות: היא נראית מאוד עייפה, לפעמים אומרת דברים המעידים על בלבול וסה"כ נראית ירודה. ממה זה נובע? האם מהטראומה שעברה ? או מאיזו פגיעה מסויימת? האם יש אפשרות לבקש מהרופאים פירוט והסבר על המקומות שנפגעו באירוע והנזק כתוצאה מהפגיעה בהם? אודה לכם על תשובותיכם בת מודאגת...

אירועים מוחיים על רקע פרפור פרוזדורים אכן נוטים להיות קשים יותר ולערב את קליפת המוח. לא ניתן להעריך ממה נובע המצב הכללי הירוד מבלי לבדוק את אימך. יתכן ומדובר בחלק מהתמונה של השבץ, אולם מאידך, יתכן ומדובר בסיבוך משני כגון דלקת בדרכי השתן ,דלרת ריאות,שינויים אלקטרוליטים וכו.

מנהלי פורום שבץ מוח