מיגרנות וגלולות

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

03/07/2006 | 18:47 | מאת: גילגול

האם יש ממש בטענה שגלולות למניעת הריון + כדור נגד מיגרנה (כמו אימיטרקס) מעלה את הסיכון לאירוע מוחי? (בת 43 , עם סינדרום השחלות הפוליציסטיות - ומכאן ההמלצה לגלולות , לא מעשנת)

כיום ידוע כי מיגרנה המלווה בתחושה מקדימה (אאורה) בשילוב עם עישון ו/או גלולות למניעת הריון מעלים את הסיכון לאירועים טרומבוטיים בכללם שבץ מוח. לגבי הטיפול האנטי מיגרנוטי,מאחר ומנגנון הפעילות של התרופות הינו כיווץ כלי דם ,אין להשתמש בהם בחולים עם יתר לחץ דם בלתי מאוזן או לאחר אוטם שריר הלב או שבץ מוח.

מנהלי פורום שבץ מוח