הצרות קרוטיד

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

02/07/2006 | 10:42 | מאת: נוריתי

לבעלי (בן 48) יש הצרות של אחד מעורקי הקרוטיד של 50-75%. היא שלחה אותו לנוירולוג. למה?

השאלה הקלינית היא האם יש מקום להתערבות כירורגית כדי לפתוח את החסימה (אנדרטרקטומיה או הכנסת תומך). האינפורמציה החשובה האם ההיצרות הינה סימפטומטית,כלומר האם בעלך עבר אירוע מוחי חולף או קל המתאים מבחינה אנטומית להיצרות. כיום נהוג לנתח במקרים של היצרות סמפטומטית קשה,דהיינו של למעלה מ70%. במקרים של היצרות סימפטומטית בינונית יש צורך להתייחס לכל מקרה לגופו.

25/09/2007 | 12:50 | מאת: רחל לוי

מה זה הצרות קרוטיד איך עושים את הניתוח

25/09/2007 | 12:50 | מאת: רחל לוי

מה זה הצרות קרוטיד איך עושים את הניתוח

25/09/2007 | 12:50 | מאת: רחל לוי

מה זה הצרות קרוטיד איך עושים את הניתוח

מנהלי פורום שבץ מוח