שנה אחרי ארוע - כאבים עזים בחלק הגוף הימני

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

25/06/2006 | 10:47 | מאת: חיים

אבי בן 73, עבר ארוע מוחי לפני שנה. הוא לא מוגבל בתנוע אך חש כאבים עזים בכל חלקי גופו הימני. הכאבים פוחתים בלילה כשהוא יושן, אך מתגברים ככל שהוא מתנועעה יותר. הוא מתאר את הכאב כנימול חזק מאד,כחום פנימי (הזעה בבית שחי רק בצד ימין), וכל הזמן הוא מעסה את עצמו כדי להיתגבר על הנימול. מצב זה של כאב מתמיד הופך את חייו לבלתי נסבלים, ואני חושש שלאורך זמן הוא אף עלול לאבד את שפיות דעתו בשל כך.בקופת חולים, בכל הבדיקות לא מצוא אצלו שום דבר חריג, והרופאים אומרים שאין מה לעשות בנידון.שאלתי היא האם תחושבת כאב כזו נובעת מזרימה לא תקינה של הדם או מפגיעה עיצבית, והאם ניתן לעשות משהוא כדי לטפל במצב כזה?

לעיתים שבץ מוח המערב את איזור התלמוס עלול לגרום לכאבים בעלי אופי דומה. ניתן לטפל בכאבים בהצלחה בתרופות כגון אלטרול או נוירונטין ,אך כמובן שלפני התחלת הטיפול ,כדי לבסס את האבחנה, יש לגשת לנוירולוג כדי שיבדוק את אביך ויסקור את ההיסטוריה הרפואית שלו לרבות הדמיית המוח שעבר לאחר האוטם.

מנהלי פורום שבץ מוח