1. מאורע מוחי -?????- 2 . פלוויקס?

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

06/06/2006 | 16:04 | מאת: איקו

1. היו לי 2 התקפים של סחרחורת ,אי יציבות ,בחילה, ניסטגמוס (שחלף תוך כמה שעות ) וזאת תוך נטילת אםפירין . התקף 1- נמשך 4 ימים. התקף 2 -יותר קשה- נמשך 10 ימים. רופא א איבחן ווסטיבולר נויריטיס. רופאים 2 3 4 -איבחנו מאורע מוחי ( סטרוק ) דרשו tcd mri וטיפול ב פלוויקס. שאלות 1. למה סטרוק ? בדופלר לא היתה חסימה בזילרית . 2. קופח מסרבת ל mri - מה לעשות? 3. פלוויקס- זה הטיפול המומלץ ? ?( כמובן בנוסף לליפיטור )

ראשית לא ציינת מהו גילך והאם אתה סובל ממחלות נוספות או גורמי סיכון וסקולרים. התלונות שתיארת הכוללות סחרחורת סיבובית (ורטיגו) ,בחילות ,חוסר יציבות וניסטגמוס (ניד ספונטני של גלגלי העיינים הנראה בבדיקה) עלולת להתאים הן למקור מרכזי פריפרי ,דהיינו לאוזן הפנימית ,כפי שאבחן הרופא הראשון והן למקור מוחי. האבחנה בין השניים עלולה לעיתים להיות בעייתית. פרטים בסיפור כמו תלונות נלוות או החמרה בסימפטומים בשינויי תנוחת הראש וכן ממצאים בבדיקה כמו אופי הניסטגמוס יכולים לכוון אותנו לאבחנה הנכונה. מאחר ולא שמעתי את כל הסיפור ולא בדקתי אותך אני ממליץ ללכת לחומרה ולהשלים את הבירור כפי שהומלץ. פלויקס הינו טיפול יעיל ונסבל היטב למניעה שניונית של שבץ מוח.

מנהלי פורום שבץ מוח