טיפול לאחר שבץ

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

30/05/2006 | 16:29 | מאת: דוד

אבי עבר אירוע מוחי לפני כשבוע ומאז הוא נמצא בהכרה ירודה ומחובר לזונדה. האם רצוי למהר ולהעביר אותו ל-PEG בבטן או כדאי אולי לחכות למקרה של התעוררות? האם עשית ה-PEG הינו דבר הפיך וניתן לסלקו במקרה של שיפור במצב? בנוסף אשמח לדעת מה הסיכויים של חולה לצאת ממצב שכזה אם לאחר שבוע לא היה שיפור במצב. בתודה מראש.

לא ניתן להעריך את מצבו הקליני וסיכויי ההחלמה של אביך מבלי לבצע בדיקה נוירולוגית ולצפות בהדמיה של המוח. שבוע הינו פרק זמן קצר על מנת להעריך את הצפי. בימים הראשונים לאחר אוטם עלולה להתפתח בצקת מוחית הגורמת לשקיעה בהכרה. בצקת זו עשויה להספג בהמשך. עדיין מוקדם להערכתי לבצע החלטה בנוגע להכנסת PEG אך ההחלטה צריכה להינתן על ידי הצוות המטפל.

מנהלי פורום שבץ מוח