חדר רביעי-מוח אחורי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

29/05/2006 | 18:01 | מאת: רותי

שלום רב, אודה לכם מאד אם תוכלו להסביר לי מה תפקידו של ה"חדר הרביעי" במוח, על מה הוא אחראי והאם ניתן להגיע לאיזור זה על מנת לקחת ביופסיה ללא סיכון גדול מדי(מה בעצם עלול להפגע?). לאבי יש ממצא באזור זה שלא ברור מהו, הרופאים מתלבטים, ואנו ההדיוטות רוצים להבין קצת יותר.

החדר הרביעי הינו אחד מארבעת חדרי המוח בהם זורם הנוזל הצרברו ספינלי (CSF) .החדר הרביעי ממוקם בין גזע המוח למוחון והCSF זורם אליו מהחדר השלישי דרך תעלה צרה. מיקומו האנטומי הרגיש והקרבה לגזע המוח עלולים להקשות על נטילת ביופסיה. ההחלטה צריכה להתקבל על ידי הצוות הנוירולוגי והנוירוכירוגי במשותף. יש לקחת בחשבון את האינדקציה לפרוצדורה,הסיכון הניתוחי ומיומנות המנתח.

מנהלי פורום שבץ מוח