שבץ מוחי או ניוון מוח קטן וטיפול בליתיום

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

26/05/2006 | 16:42 | מאת: ניהול

שלום לרופא , הנני מטופל בליתיום שנים רבות רציתי לדעת אם טיפול זה עשוי להזק לצרבלום ( מוח קטן ) , והאם טיפול בליתיום מגביר סיכון לשבץ. בתודה מראש ניהול

בד"כ הרעלת ליתיום ולא שימוש כרוני עלולה לגרום לתופעות של חוסר קורדינציה ואטקסיה על רקע פגיעה במוחון. תופעות הלוואי העיקריות של ליתיום כוללות רעד,הפרעה קוגנטיבית,פגיעה כלייתית,תת תריסיות והפרעות קצב. להשלמת המידע אני מציע לפנות לפורום העוסק בפסיכיאטריה.

25/03/2009 | 15:50 | מאת: שירין

שלום, אחיין שלי בן שנתיים , גילו חדש שאין לו מוחון , הוא עד עכשיו לא יכול ללכת, אני יודעת שהמוח הקטן הוא האחראי על המטוריקה , אבל אשמח אם תסביר לי מה הנזקים עוד, על מה משפיע עוד, פשוט כל המשפחה בלחץ, בוכים כל היום, הלוואי שהתוכל להסביר על ההשפעות העתידיות שלו, והאם יש סיכוי להתקדם כרגיל , ?

26/03/2009 | 18:48 | מאת: ניהול

שלום לך , אכן המוחון אחראי על המוטוריקה ועל התפתחות הקול ועוד . אני לא יודע אם יתכן וולד ללא מוחון כלל . אבל אני כן יכול לאשר שי מחלות נוירולוגות הגורמות לניוונו ההדרגתי של המוחון ואז התוצאה היא פגיעה מוטורית . לא נותר לי לאחל לכם שאין זה המקרה

25/03/2009 | 15:50 | מאת: שירין

שלום, אחיין שלי בן שנתיים , גילו חדש שאין לו מוחון , הוא עד עכשיו לא יכול ללכת, אני יודעת שהמוח הקטן הוא האחראי על המטוריקה , אבל אשמח אם תסביר לי מה הנזקים עוד, על מה משפיע עוד, פשוט כל המשפחה בלחץ, בוכים כל היום, הלוואי שהתוכל להסביר על ההשפעות העתידיות שלו, והאם יש סיכוי להתקדם כרגיל , ?

מנהלי פורום שבץ מוח