הדרדרות במצב חולה לאחר אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

23/05/2006 | 21:33 | מאת: טירנה

שאלתי היא מה יכולות להיות הסיבות להדרדרות מצב חולה שלקה באירוע מוחי קשה ושותק בצד שמאל לפני ששה חדשים . החולה ירד במשקל באופן דרסטי למרות שהוא אוכל באופן מסודר החולה נראה בדכאון נפשי חריף, מבולבל ודיבורו לא ברור ,כמו כן הוא מתלונן על כאבים בפלג שמאל ששותק. אציין שלאחר האירוע בתקופת השיקום מצבו היה טוב יותר והוא התמצא בכל הקורה סביבו . הרופאים מסרבים לאשפזו ומאשרים אשפוז בית בלבד.

עלולות להיות סיבות רבות להדרדרות חולה סיעודי,הן בתחום הנוירולוגי והן בתחום הפנימי, ולכן יש לבצע בדיקה רפואית מקיפה. דכאון הינה תופעה שכיחה לאחר שבץ מוח,הן על רקע הפגיעה המוחית הראשונית והן על רקע קושי בהסתגלות למגבלות התפקודיות, ויש לטפל בה בתרופות נוגדות דכאון.

מנהלי פורום שבץ מוח