שווץ מוחי בגיל צעיר

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

22/05/2006 | 11:00 | מאת: מגי

שלום, אני בת 28, לפני חודש וחצי עברתי ארוע מוחי SINUS VEIN THROMBOSIS-SECONDARY VEINUS INFARCTION SEIZURE עם אוטם משני ודימום קל ביום הארוע נכלל גם המיפרזיס משמאל ופרכוס פוקלי בפלג גוף שמאל לציין, שאיני סובלת מלחץ דם, סוכרת או גורם סיכון אחר , דופלר - תקין וכן אקו לב. השתמשתי בגלולות כ 12 שנים. ה EEG הראשון לא היה תקין לאחר הארוע ולכן השתמשתי בטרלפטין אך לאור אי סבילות וכן EEG חוזר תקין הופסק טיפול זה, כיום משתמשת בקומדין ואלטרולט, שאלתי היא מה גרם לשווץ במידה ואין בעית קרישה וכן גנטית ומה הסיכוי לשווץ חוזר בגילי הצעיר ? חלק מתפקודי הקרישה תקינים - יש עוד לברר נוספים, תודה מראש.

בניגוד לרוב מקרי השבץ הנידונים בפורום והמערבים טריטוריה עורקית,האירוע שאת עברת נגרם על ידי חסימה בכלי דם ורידי. בין הסיבות לחסימת כלי דם ורידי במוח ניתן למנות מצבי קרישיות יתר,הריון והתקופה הבתר הריונית,זיהומים,מצבים העלולים לגרום לזרימת דם נמוכה כגון אי ספיקת לב והתיבשות בילדים ועוד. גלולות ,בעיקר בשילוב עם עישון או מיגרנה מלווה באאורה, עלולות גם הן לגרום לקרישיות יתר.חשוב לזכור כי בחלק גדול מהחולים לא ניתן למצוא סיבה או גורם נראים לעין לחסימה הורידית. אני מציע להשלים את הבירור ההמטולוגי ולהמשיך במעקב נוירולוגי.

18/12/2008 | 14:33 | מאת: משמו

איך כותבים ? שבץ או שווץ ?

מנהלי פורום שבץ מוח