דלקת

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

16/05/2006 | 18:40 | מאת: יעל

שלום! ראיתי את ההודעה בנושא הספציפי של פורום זה ואודה לך מאוד אם בכל זאת תוכל לענות לשאלתי. כיצד מאבחנים temporal arteritis ? האם יש קשר בין קרישיות יתר של הדם לבין מחלה זו, והאם יש קשר לשבץ? תודה רבה!

המאפיינים העיקרים של המחלה הינם כאבי ראש והפרעות ראיה בעיקר בקרב האוכלוסיה המבוגרת.לעיתים קיימים גם כאבים וקושי בזמן לעיסה. הממצא המעבדתי האופיני למחלה הינו שקיעת דם מוחשת מאוד. למרות שקיימות עבודות המצביעות על בדיקת דופלר של העורקים הטמפורלים ככלי אבחנתי, הבדיקה האבחנתית ביותר הינה ביופסיה של העורקים הטמפורלים. מאחר והמחלה עלולה להתקדם במהירות ולגרום לנזק בלתי הפיך לראיה יש להתחיל טיפול בסטרואידים כבר עם עליית החשד הקליני .

מנהלי פורום שבץ מוח