אוטמים במוח

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

15/05/2006 | 17:44 | מאת: סומסום

שלום רב, סבתי בת 67 עברה ארוע מוחי עקב נתוח מעקפים ובסי.טי נמצא שיש לה אוטמים מפושטים במוח. כרגע היא בטיפול נמרץ, אין פגיעה בגזע המוח, יש שמיעה,יש תזוזת גפיים בשני הצדדים אבל התגובות שלה כנראה ספונטאניות בעיקר.מגיבה לכאב. יש שינויי לחץ דם כשמדברים אליה/ נוגעים בה,לעיתים גם פקיחת עיניים. סי.טי שני הראה שאין שינוי. היא כבר שבועיים וחצי במצב הזה.רוצים להעבירה לשיקום נשימתי בקרוב, רציתי לדעת מה דעתך ומה הצפי. תודה

כמובן שאינני יכול לחוות דעה בנוגע לצפי מבלי לבדוק את סבתך. הטיפול כרגע הוא תמיכתי בלבד כדי למנוע סיבוכים כגון דלקות ריאה,דלקות בדרכי השתן ופקקת בורידים העמוקים. במידה וסבתך תוסיף נשימות באופן עצמוני יהיה סיכוי לגמול אותה בהמשך ממכונת ההנשמה.

מנהלי פורום שבץ מוח