ברור סיבת ארועים מוחיים

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

27/04/2006 | 15:58 | מאת: חיה

בהמשך לתגובתך מ-26.4 ושוב שלום ותודה על תשובתך. האקו בוצע דרך החזה ולא וושטי- האם נראה לך שיש צורך גם בוושטי? הפרעות הקצב נבדקו ב-CVA לפני 8 שנים ולא עכשיו. הן היו הפרעות על-חדריות: 13 APC'S במשך הבדיקה, ושני אירועים של Non Sustained Atrial Tachycardia בני 5 פעימות במהירות של 110-120 לדקה. רופא המשפחה חשב שאין צורך לחזור גם על בדיקה זו. מה דעתך? אם יש בעיה לבבית האם היא מטופלת בהשגחת קרדיולוג או שהניאורולוג יטפל גם בכך? תודה על הסבלנות חיה

האינדיקציה העיקרית לביצוע אקו לב לאחר שבץ מוח או אירוע מוחי חולף הינה אבחנת קריש דם בעליות או באוזנית. הבדיקה האופטימלית להדגמת אותן טריטוריות הינו אקו לב דרך הושט. לעיתים ,כאשר הבדיקה דרך החזה בוצעה באיכות טובה מאוד ניתן להסתפק רק בה ,אך ההחלטה צריכה להינתן על ידי הנוירולוג או הקרדיולוג המטפל. מבחינתי הבדיקה המועדפת הינה אקו לב דרך הושט.

מנהלי פורום שבץ מוח