חשד לאירוע מוחי קל

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

20/04/2006 | 23:24 | מאת: שלומית

לד"ר איתן אוריאל שלום רב, אני בת 39 ידוע על בעיית מסתמי לב (מטרלי) לפני 9 ימים חוויתי בסיום יום עבודה לפתע.... חולשה בגפיים, טשטוש בראייה+ראייה של כל הסובב בפסים שחור לבן מרצדים. לאחר מספר דקות - כאשר התופעה התפוגגה, התחלתי לחוש בלבול... היה לי קושי בזיהוי בין אנשים לבין שמותיהם... חל לי בלבול ... התאמצתי להכיר בין האנשים אך לשווא. לאחר שהבלבול התפוגג... וחזרתי מעט לעצמי, הרגשתי ראש כבד וחולשה אפפה אותי. הסובבים אותי בעבודה טוענים שהייתי "מעופפת". באותו היום הופניתי למיון ע"י רופא כללי, שם סירבתי להתאשפז כי היה זה ערב חג.חתמתי על סירוב אשפוז. הומלץ לי לעבור סי טי ובדיקת דופלקס קרוטיד. האם זה נראה כאירוע מוחי קל? היום עשיתי את בדיקת הסי טי... ולאחר הבדיקה מיד.. הרגשתי כאבי ראש חזקים במיוחד באזור האוקסיפיטלי של הראש.... מספר שעות. האם התופעה נורמלית? והאם 9 ימים לאחר אירוע כזה... הבדיקות יהיו אפקטיביות? אני מודה לך מראש על תשובתך

21/04/2006 | 21:17 | מאת: איציק החדש

ערב חג דוחה את בריאותך !!!??? אחר כך כשיש הסתבכות באים בטענות למערכת הרפואית...... היית חייבת!! באותו רגע לבדוק בCT אולי היית מקבלת זריקה להמסת קריש, מעקב נורמלי ,מה שקרה קיבלת כנראה תרופות שאולי מזיקות לך .... ראי מקרה של שרון ראש הממשלה שהעבודה היתה חשובה לו יותר....

למרות שתיאור האירוע לא משכנע אותי שאכן דובר בשבץ מוח, יש צורך לבצע הערכה נוירולוגית כולל בדיקה נוירולוגית ודופלר עורקי התרדמה. בדיקת הדופלר תפקידה לזהות מקור לשליחת תסחיפים למוח, כך שיש חשיבות לביצועה גם לאחר שעברו תשעה ימים. לא ציינת איזו בעיה קיימת במסתם המיטרלי והערכה לבבית בכיוון, כמקור לתסחיפים ,נדרשת גם היא.

מנהלי פורום שבץ מוח