שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

06/04/2006 | 14:21 | מאת: חסוי

שלום, אני לא יודע אם זה הפורום הנכון אבל יש לי שאלה די חשובה אתמול חברה שלי קיבלה כאבים באופן פתאומי ופתאום כל החצי השמאלי שלה שותק, היא לא יכלה להזיז את היד או את הרגל והיה לי עיוות בפה לכיוון שמאל ובהתחלה לא יצא לה קול אפילו, היא הסכימה ללכת לבי"ח ובבוקר כמה והכל חזר רגיל.. אמרו לי שזה יכול להיות אירוע מוחי ורציתי לקבל חוות דעת שניה, האם זה באמת אירוע מוחי? מה עושים? ולמה זה קרה?! היא בריאה כמו שור

לא ברור לי על איזה כאב מדובר,אך שיתוק חולףבפלג גוף מלווה בצניחה של זוית הפה מאותו צד בהחלט מחשיד לאירוע מוחי חולף. חברתך צריכה לעבור בהקדם האפשרי בירור מקיף כדי לצמצמם את הסבירות להישנות של האירוע.בין היתר הייתי ממליץ על דופלר עורקי התרדמה,אקו לב דרך הושט,MRI מוח ובירור מלא לקרישיות יתר בדם,מחלות קולגן,וחלבון בשתן..

07/04/2006 | 14:17 | מאת: חסוי

תודה דוקטור, היא תיבדק בקרוב אך יש לי עוד שאלה. בד"כ היא בריאה ואני מתאר לעצמי שנדע יותר עם התוצאות שתקבל אבל כשהיא הייתה תינוקת הייתה לה בעיה בלב, משהו נפוץ אצל תינוקות על איזשהו פתח בין החדרים ולא נסגר בזמן... אבל היא החלימה מזה,יכול להיות שזה קשור לארוע?

מנהלי פורום שבץ מוח