אזטרול

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

01/04/2006 | 18:48 | מאת: חנה

בת 54. רזה. כולסטרול וסוכר תקינים. לפני כשנה וחצי עברתי T.I.A. לאחריו, הומלץ לי כטיפול מונע, אספרין 81 וסימבסטטין. כחודש לאחר נטילת הסימבסטטין החלו כאבי שרירים קשים ברגליים (לא היתה עליה משמעות ב- CPK ), בהמלצת הרופא הפסקתי את השמוש בסטטין ועברתי לשמוש באזטרול.לאחר כחודש שוב הופיעו כאבי שרירים ברגליים, כאבים בברכיים ותחושה כללית של עייפות. שאלותי: האם ניתן ליחס תופעות אלה לשמוש באזטרול? ואם כן, אילו תרופות חליפיות קיימות להורדת הכולסטרול? בתודה מראש, חנה

אזטרול פועלת במנגנון שונה משל הסטטינים ומעכבת ספיגת שומנים מהמעי לדם. תופעות הלוואי הידועות כוללות כאבי ראש ותופעות במערכת העיכול. שימוש באיזטרול במשולב עם סטיטינים עלול להעלות שכיחות של כאבי שרירים. תרופה שאיננה נמצאת בשימוש נרחב בארץ אך ידועה כבעלת סגולות להורדת כולסטרול הינה הניאצין -ויטמין מקבוצת B הנמכר גם כתוסף מזון. תופעת הלוואי העיקרית הינה תחושת סומק ("פלאשינג") בלתי נעימה בפנים אולם קיימות כיום פורמולות חדשות נטולת תופעת הלוואי. בנוסף יש צורך לעכוב אחר תפקודי כבד.אני מציע גם לפנות בנושא לפורום רפואה פנימית.

מנהלי פורום שבץ מוח