אירוע מוחי קל..

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

06/03/2006 | 23:07 | מאת: rena

שלום ד"ר לפני כשמונה חדשים אבא שלי הרגיש בנימול בידו הימנית ובצד הימין של הפנים שלו..בבדיקת CT נאמר לו בתשובה שהוא עבר אירוע מוחי קטן, ושהיה לו "כריש דם" קטן במוח..זה לא השפיע על התפקוד שלו בכלל וגם לא על המראה שלו..במחלקת הנוירולוגיה נאמר לו שהתפקוד שלו ביד ובפנים הוא 100% ושהנימול אינו מפריע על התפקוד..וכי הוא אינו צריך לטיפול פיזיוטרפיה או כל טיפול אחר..כיום וכעבור שמונה חדשים הוא עדיין מרגיש בנימול...האם זה יחלוף אי פעם?ומה הסיכוי שהוא יקבל אירוע מוחי אחר בעתיד? רציתי רק לציין שאבא הוא בן 55...שנוטל תרופות ללחץ דם גבוהה..ואספירין לדם..והוא עושה בדיקות כלליות מידי חודש שהתוצאות שלהם כולם בסדר..והוא עשה גם בדיקות דופלר ואיקו וגם יצא שהכל תקען.. אודה מאד על התשובה והעזרה

כמובן ששבץ מוח מעלה את הסיכון לשבץ מוח נוסף. הדרך הטובה ביותר להוריד את הסיכון להישנות הינה לבצע בירור למציאת מקור לתסחיפים וטיפול נוגד צימות כגון אספירין או פלויקס. בשלב זה הייתי ממליץ על המשך מעקב נוירולוגי.

08/03/2006 | 15:05 | מאת: rena

תודה רבה על התשובה ד"ר..רציתי רק לברר האם יש סיכוי שהנימול שהוא מרגיש יחלוף אי פעם?ואם לא האם הוא עלול להתחזק ולהיגמר בשיתוק בצד הימין ,או שסיכוי כזה קיים רק בשלושת החדשים הסמוכים לאירוע ואם חלפה תקופה זו בשלום אז הסיכוי נעשה קטן יותר? דבר שני : הוא לחק פלויקס למשך חצי שנה לאחר האירוע ולאחר מכן הוא חזר לאספירין רגיל,האם הוא היה צריך להמשיך בפלויקס? תודה רבה

מנהלי פורום שבץ מוח