TIA

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

21/02/2006 | 13:56 | מאת: קרן

לאימי בת ה70 היה לפני מס' ימים אירוע מוחי חולף, היא החלה טיפול באספירין, לאחר חיפוש באינטרנט על חומר בנושא, ראיתי שנכתב במס' מקומות כי 20% מהחולים שהיה להם TIA יעברו CVA תוך שלוש שנים, האם זה מדיוק? האם זה מתייחס לאנשים אשר לא מקבלים טיפול באספירין או בכלל לאוכלוסיה? דבר נוסף, ראיתי שCVAיכול להיות או איסכמי או המורגי, האם גם TIA יכול להיות משני גורמים אלו, ואם כן וזהו בעצם ממקור המורגי, האם הטיפול באספירין לא מחמיר את הבעיה? אודה לך על כל תשובה בנושא.

TIA הינו על רקע איסכמי ולא המורגי. אכן TIA מעלה את הסיכון לשבץ מוח ומשמש כמעין אות אזהרה. אחד מכל תשעה חולים שעברו TIA יעבור שבץ מוח בתשעים יום שלאחריו.שימוש באספירין מוריד בכ-20% סיכוי להישנות של אירוע איסכמי. מעבר לטיפול המניעתי קיימת חשיבות גדולה לבירור מקור לתסחיפים למוח על ידי בדיקות דופלר קרוטידים ואקו לב ובחלק מהמקרים ביצוע בדיקות נוספות.

מנהלי פורום שבץ מוח