סי.טי. ראש

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

15/01/2006 | 16:26 | מאת: jul_ben

פרופ' בורנשטיין שלום, לפני כשבועיים עברתי חוויה לא נעימה של טשטוש ראייה בעיין שמאל של כ-2 - 3 דקות ולאחריו הופיעו הבזקי אור כרבע שעה. רופא המשפחה שלי המליץ לי על בדיקות מספר ובנוסף על סי.טי. ראש. קיבלתי הזמנה לסי.טי. לעוד כשלושה שבועות. שאלותי: כיצד אני יכולה לדעת אם אני רגישה ליוד? האם בדיקת סי.טי. לאחר כחודש וחצי מהופעת האירוע אפקטיבית? מה מידת הסיכון שבקרינה שבבדיקה זו ? בתודה ג'ול המודאגת

במידה ולא נחשפת ליוד עד כה לא ניתן לדעת בודאות האם את רגישה. מידת הקרינה הכרוכה בבדיקת CT של המוח איננה מבוטלת ושווה לכ-250 צילומי חזה. למרות זאת אין סכנה בבדיקה ובמידה והיא איננה נעשית לעיתים תכופות מדי או בגיל הרך במידה וקיימת פתולוגיה מוחית ניתן יהיה להדגימה גם לאחר כחודש וחצי. מעבר להערכה הנוירולוגית יש גם מקום לבדיקת רופא עיינים בהקדם,במידה וטרם נעשתה,על מנת לשלול היפרדות רשתית או בעיה אופתלמולוגית אחרת. .

מנהלי פורום שבץ מוח