ממצא ב MRI

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

14/02/2006 | 20:18 | מאת: חן

במהלך בדיקת MRI (בעקבות חשד להיפר פרולקטימה) נמצא כי יש לי "ציסטה בגודל 9 מ"מ של הפינאליס" - אשמח לדעת מה זה אומר, האנדוקרינולוג לא ידע. אמנם זו לא שאלה לפורום זה, אך אולי תוכל להשיב לי או לומר לי כיצד לברר - האם יש פורום ספיצפי? תודה

הממצא בפינאליס איננו מסביר את ההיפרפרולטקטינומה והינו ממצא אקראי. מסה בפינאליס עלולה לעיתים לגרום להפרעה בתנועות גלגלי העיינים למעלה ובתגובת האישונים לאור. בנוסף תתכן הפרעה לזרימת הנוזל הצרברוספינלי CSF במוח שעלולה לגרום לעליית לחץ. כמובן שהאנדקרינולוג איננו הכתובת. יש לפנות לנוירולוג או לנוירוכירורג על מנת שיבצעו בדיקה נוירולוגית ויתבוננו בהדמיה כדי להחליט האם יש צורך בהתערבות.

מנהלי פורום שבץ מוח